INVRA

INVRA

 

Om jou verder te helpen, stellen we samen doelen op. Hiervoor maken wij gebruik van INVRA.

 

INVRA heeft onderzoek gedaan naar welke competenties er bij de meeste bedrijven gevraagd worden van hun werknemers. Op basis van deze competenties geeft INVRA inzicht in waar jij nu staat op het gebied van werknemersvaardigheden.

 

Wij vullen INVRA in naar aanleiding van onze observaties van jou bij Ons Werk. Daaruit komt een diagram waarin duidelijk wordt wat je sterke punten zijn, maar ook wat je trainingsdoelen zijn. Dit leggen we vast in een Arbeids portfolio.

Wanneer we samen de doelen hebben vastgelegd, gaan we met deze doelen aan de slag op de werkvloer. Eén keer per kwartaal evalueren we deze doelen samen en kijken opnieuw waar je dan staat voor wat betreft je werknemersvaardigheden. We kunnen dan nieuwe doelen stellen of de doelen aanpassen. We werken in jouw tempo toe naar een volgende stap en wanneer mogelijk naar een betaalde baan.

 

Je bouwt zo gedurende de tijd dat je bij Ons werk aan het werk bent een portfolio op waarin je je groei kunt zien en volgen.

Hier boven zie je een voorbeeld van een diagram

 

Het resultaat

Aan de hand van het (visuele) resultaat van een volledig ingevulde INVRA-Arbeid vragenlijst wordt er samen met de betrokkene gekeken naar het resultaat en kunnen er afspraken voor een trainings- of ontwikkelingsplan worden gemaakt.

Het INVRA-Arbeid overzicht geeft inzicht in de competenties die iemand gebruikt of nodig heeft op een bepaalde werkplek.

De cirkel is verdeeld in drie categorieën: Arbeidshouding, Arbeidsprestaties en Motorische competenties.

Ieder getal naast de cirkel verwijst naar één competentie. Bijvoorbeeld nummer 9: Veiligheid. Iedere competentie heeft drie ontwikkelniveaus (werkniveaus), waarbij oranje het gemakkelijkst is (binnenste ring), geel wat moeilijker (middelste ring) en groen het moeilijkst (buitenste ring). Gekleurde blokjes zijn de competenties die de betrokkene toepast, witte blokjes past de betrokkene (nog) niet toe.